dinsdag 22 juni 2010

De uitgaanstips voor het weekend van 25 en 26 juni

"Huis en Tuinmarkt"
op de Dreef in Haarlem


Zaterdag 26 juni staat Tamar van Wonen in Wit samen met Verrassend Goed! op deze heerlijke markt
waar veel Brocante en nieuwe spulletjes voor huis en tuin worden aangeboden
Verkoop van artikelen van Jeanne d'Arc Living, het nieuwe magazine en nog wat oude uitgave's,heel veel nieuwe artikelen van mooie Deensemerken, prachtige items van Tamar en juist die dingen die je niet iniedere winkel vindt.Wij proberen ons te onderscheiden, en steeds verrassend te zijn. Verder geldt:Zie je iets in de webwinkel, dan kun je dit laten reserveren en zaterdagin de winkel afhalen, Dat scheelt weer verzendkosten.
de markt is van 10.00 tot 17.00
http://www.verrassendgoed.nl/winkel/index.php


Zomerbrocante fair Bourtange 26 en 27 juni
BOURTANGE – Bij vestingboerderij de Sikkepit in de vesting Bourtange wordt zaterdag 26 en zondag 27 juni een zomerbrocantefair gehouden. Op deze fair worden spullen uit grootmoeders tijd verkocht, zoals oud linnengoed, keukenspullen, serviesonderdelen en kleinmeubelen voor huis en tuin. Verder is er een stand met oud-Hollands snoep en zijn boerenkaas, geitenkaas en streekproducten verkrijgbaar. Bovendien kunnen bezoekers op geregelde tijden een gratis rondvaart maken door de grachten van de vesting.

Farm & Country Fair 2010: 25, 26 en 27 juni te Aalten

Belevenisfestival
In het laatste weekend van juni 2010 vindt in Aalten de 15e editie van de Farm & Country Fair plaats. Het thema voor dit jaarlijkse zomerse evenement is 'Beleef het!' Beleef het buitenleven bij de vele stands en het echte landleven in de uitgebreide dierendorpen.
Maar liefst 350 unieke stands, het zeer bijzondere follybos met rariteiten, vier belevenisdorpen, doorlopend wervelende shows in vijf verschillende ringen, duizenden dieren en de pure akoestische muziek maken de Farm & Country Fair tot een waar belevenisfestival.

De Farm & Country Fair is dé etalage van het veelzijdige landleven. Al een aantal jaren winnen fairs in Nederland aan populariteit.
In Engeland kennen ze deze fairs als ‘countyshows’ , hier is het echte landleven te zien. De Farm & Country Fair in Aalten is zo’n echte Engelse 'countyshow' met duizenden dieren, doorlopend heel veel shows en wedstrijden. En natuurlijk bijzondere voeding en prachtige niet-alledaagse producten.
http://www.countryfair.nl/


Kunstmarkt Piershil, 26 juni
Jaarlijks wordt er op de Kade te Piershil een kunst- en cultuurmarkt georganiseerd. Op deze dag wordt de Kade omgetoverd tot een bruisende markt met een grote diversiteit. Er worden kraampjes verhuurd en verschillende activiteiten georganiseerd. Zo wordt er altijd plaats ingeruimd voor theater en worden er demonstraties op velerlei gebied gegeven. Er worden goederen te koop aangeboden en een groot aantal kunstenaars geven acte de présence.

25 en 26 juni Brouwersdam Zeeland, Concert at sea
Vrijdag 25 juni. Het festivalterrein opent vanaf 19:00 en sluit om 01:00. Bezoekers die gebruik maken van de concert at SEA pendeldiensten vanaf de deelnemende campings en bungalowparken kunnen al om 18.00 uur het terrein op.
Surprise Act
KANE
Alain Clark

Zaterdag 26 juni. Het festivalterrein opent vanaf 12:00 en sluit om 01:00.
BLØF
K's Choice
Rowwen Hèze
Milow
Caro Emerald
Waylon
Pop Aan Zee

Overnachten is mogelijk op een van de vele campings in de omgeving.

Taste of Amsterdam
Amsterpark, Amsterdam

18:00 tot 23:00

donderdag 24 juni 2010 tot en met zondag 27 juni 2010

Taste of Amsterdam is een 4-daags culinair festival in het Amstelpark in Amsterdam. De beste restaurants uit groot Amsterdam presenteren ter plekke hun ‘signature dishes’. Zo zijn onder andere de chefs van Vis aan de Schelde, Fifteen, Lute en Ron Blaauw Restaurant op Taste te vinden. Naast de verwennerij van de restaurants, kunnen de gasten op het festival kosteloos masterclasses en kooklessen van topchefs volgen. In het ‘Wijntheater’ organiseren de sommeliers van Wijnkoperij Okhuysen proeverijen en lessen in wijn/spijs-combinaties. Ook wordt het Amstelpark voor een groot deel ingericht als ‘Foodie Markt’: producenten laten hier hun specialiteiten zien op het gebied van lekker eten & drinken. Nieuw in 2010 is de biologische Pure Taste markt waar de gasten kennismaken met de biologische producten van lokale leveranciers. Kaartverkoop online via de website, bij Primera of op het evenement zelf. Meer informatie via www.tasteofamsterdam.com

Foodzoekers
Benningbroek/Wognum

11:00 tot 18:00
zaterdag 26 juni 2010 tot en met zondag 27 juni 2010

Een wandeltocht rondom de tafel! Voor iedereen die houdt van wandelen en van mooi tafelen en lekker eten wordt een nieuw evenement georganiseerd. Tijdens een prachtige wandeltocht van 12 km komt u langs mooie landelijke plekjes in Benningbroek eo. U bezoekt een tiental bedrijven die u op uw route tegenkomt, en waar u ook een puzzelstuk ontvangt. Deze bedrijven presenteren u heerlijke streekproducten. Ook kunt u genieten van prachtige, stijlvol gedekte tafels, mooi glaswerk en brocante decoraties. Onder het genot van al dat lekkers en moois, kunt u op een aantal van deze bedrijven een kijkje achter de schermen nemen en staat de ondernemer u graag te woord! De wandeltocht is geschikt voor jong en oud en deelname - op eigen risico - is gratis! www.foodzoekers.com


Historisch Weekend


26 en 27 juni 2010
Den Helder

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni verzamelen zich op de oude Rijkswerf Willemsoord honderden historische voertuigen en tientallen klassieke schepen. Meer dan 200 oldtimer personenauto’s,115 vrachtwagens en autobussen, 35 motoren, 20 brandweerwagens, 25 militaire voertuigen en 20 landbouwtrekkers zijn samen met 35 museale schepen voor het publiek gratis te bewonderen.

Totaalevenement
Tegen het decor van bijna 450 historische voer- en vaartuigen groeit het Historisch Weekend dit jaar uit tot een totaalevenement van oldtimers, podiumoptredens, kinderactiviteiten, nostalgische markt met stands van verzamelaars en oldtimer clubs, rondritten van klassiekers door de binnenstad en de buitenwijken van Den Helder.

Voertuigen én vaartuigen
Nog steeds melden zich eigenaren die met hun historisch bezit aanwezig willen zijn. Uniek aan het Historisch Weekend Den Helder is dat klassieke voertuigen én vaartuigen gelijktijdig te zien zijn. Het Historisch Weekend is gebaseerd op een traditionele succesformule met jaarlijks nieuwe elementen. Dit jaar zijn er o.a. drie rondritten gepland, nu ook door de binnenstad en stadswijk de Schooten.

Duitse auto’s en motoren
De organisatie heeft dit jaar voor het eerst een thema gekozen: Duitse automobielen en motoren van 1945 tot 1975. Als reactie hierop zijn prachtige en zeldzame Duitse auto’s ingeschreven; zoals een Glas 2600 V8 (de Duitse Maserati ofwel ‘Glaserati’) en diverse typen Borgward met de zeldzame Hansa 1800 als pronkstuk. Maar ook uit andere landen zijn veel fraaie en interessante exemplaren aanwezig.

Willemsoord en overige activiteiten
In alle categorieën is er voor jong en oud veel om van te genieten. De monumentale terreinen van de bijna 2 eeuwen oude Rijkswerf Willemsoord, het voormalige Maritieme Etablissement van de Koninklijke Marine, fungeren als passend decor. Op het terrein is veel te doen en te zien. Er zijn een nostalgische markt, braderie, demonstraties, optredens en activiteiten voor kinderen.

Rondritten
Hoogtepunten zijn de drie rondritten op zaterdag en zondag van de klassiekers door Den Helder en de Kop van Noord-Holland. Ieder jaar genieten duizenden mensen langs de routes van deze rijdende show.

Toegang en parkeren
De afgelopen jaren hebben gemiddeld circa 30.000 tot 35.000 bezoekers genoten van het aanwezige historische erfgoed. Voor de bezoekers is een fraai programmaboekje beschikbaar, met veel informatie en foto’s. Kosten € 1,-. Toegang en parkeren zijn gratis.

Open tuinendag in Landerd

27 juni 2010
Landerd

Op zondag 27 juni gaan de poorten van twaalf particuliere tuinen in Landerd weer open. Een route leidt langs verschillende privé tuinen in Schaijk en Zeeland.

Kleurrijke dag
De diversiteit in het aanbod van de tuinen en hun eigenaren, maken van de Open Tuinen Dag altijd een kleurrijke, gezellige en succesvolle dag.

Routebeschrijving
Je kunt de route per fiets of auto volgen. Met een plattegrond kun je zelf een route samenstellen met behulp van de fietsknooppunten en belangrijke herkenningspunten. De drie dorpskernen zijn uitvergroot weergegeven, zodat je alle tuinen eenvoudig kunt vinden. Ook de horecagelegenheden onderweg worden vermeld.

Kijk voor meer informatie op www.toerismelanderd.nl.

Pasar Malam Helmond
Op zaterdag 26 juni en zondag 27 juni 2010 vindt in Helmond de Pasar Malam Helmond plaats.

Een pasar malam (letterlijk avondmarkt) is een dagelijkse markt in geheel Azië. Op elke pasar malam, zeker ook op de avondmarkt en elders in Indonesië is een mix te vinden van stands en kleine kraampjes met diverse attributen, van Chinese ginsengolie tot Arabische bijouterie.


Omgetoverd
De Speeltuin St Leonardus wordt omgetoverd in een warme locatie waar de gezelligste kraampjes staan met o.a. exotisch fruit, kruiden, snuisterijen en uiteraard overheerlijke gerechten uit 'het verre Oosten'. Een typisch Indonesisch gerecht is de Saté . Ook vind je er de pisang goreng (gebakken banaan), martabak (een soort omelet) en ontelbaar andere lekkernijen.


Optredens
Tijdens deze pasar treden o.a. de volgende artiesten en dansgroepen op: Danny Everett, Bali Ayu Budaya, Diana Monoarfa & Ferry Kusuma, B. Mitchell, Persuaders band, Grace Simon en dansgroep Jelita.


Meer informatie
Locatie:
Speeltuin St. Leonardus, Mgr Swinkelsstraat 24 in Helmond
Openingstijden:
Zaterdag 26 juni 2009 13.00 – 23.00 uur.
Zondag 27 juni 2009 12.00 – 20.00 uur.
Entree:
Volwassenen € 4,-
65+ € 3,-
Kinderen: 4 t/m 11 jaar € 1,-

Ten slotte nog wat jaarmarkten
Za 26 jun 2010 HAARLEM NOORD JAARMARKT en FOLKLORE FEEST Marsmanplein 10-17 uur. Info: Buro Gouda, Willem Verbeek, Tel. 0182-527752 of 06-53311130. Email wverbeek@versatel.nl

Za 26 jun 2010 OEGSTGEEST BOEKENMARKT WC Lange Voort 9-17 uur. Ook op 9 okt. Info: Gea van Vulpen, Tel 06-12322115 Email gea.v.vulpen@casema.nl Site www.marcelverheul.nl

Zo 27 jun 2010 HAARLEM GROTE HAARLEMSE BOEKENMARKT ( Verkadealbums op nr 99 ) 9-17 uur. Inl. KollektorsItem, Tel. 023-5271959. Email pg.stroomer@planet.nl Site www.kollektorsitem.nl

Zo 27 jun 2010 HOOFDDORP BRADERIE Burg Van Stamplein 10-17 uur. Ook op zo 31 okt. Info: BEM Prom. Naarden, Tel 020-8943036 of 06-55795108 Email info@bempromotions.nl Site www.bempromotions.nl

Zo 27 jun 2010 VOLENDAM VOLENDAMMERDAM Jaarmarkt 10.30-17.30 uur. Info: Groothuyse Kroon Produkties, Tel. 023-5715081 of 06 51173757. Email hgroothuyse@gmail.com Site www.jaarmarkten.net

7 opmerkingen:

 1. Er is ook nog een kleine brocante fair in Bourtange (Groningen) :). Een oud vestingstadje, nagebouwd hoe het in 1742 was en daar dus een fair, kan me er nu al op verheugen! Bedankt voor de overige tips, geweldig dat ik dit blog gevonden heb, super handig!!!

  Groetjes Frences

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan dit weekend heerlijk naar Concert at Sea een thuiswedstrijd voor ons, de surpriseact op vrijdag is trouwens Guus Meeuwis!

  Groet,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed, zo alles bij elkaar verzameld! Helaas zit alles hier ver vandaan, maar er zal heus wel eens iets tussen komen te staan, wat meer deze richting op is!

  Een fijne dag vandaag, het is al heerlijk buiten! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is ook nog de Farm en Countryfair in Aalten op 25, 26 en 27 juni... volgens mij staat die er nog niet tussen toch? Keus genoeg in ieder geval voor dit weekend zie ik. En met het mooie weer wordt het vast supergezellig!
  Bedankt weer voor deze lijst hoor, echt heel erg handig!
  fijne dag, groetjes jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor Madelon...............waar blijf je nou???? hahahahahah!!! liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. is dit leuk om te vermelden?

  http://www.oudeambachten.nl/index.php?pagina_id=1

  BeantwoordenVerwijderen