donderdag 3 juni 2010

Tips voor het weekend van 5 juniFair Kwekerij Margriet Sint Pancras
Een heel erg WELKOM voor alle mensen die zin in hebben in een FAIR.Zaterdag 5 JUNI houdt kwekerij MARGRIETeen FAIR.Denk niet aan een groot terrein met veel kramen en hoge entreeprijzen,we houden het gratis , lekker klein en gaan er iets gezelligs van maken!Het is de eerste keer maar als het aan ons ligt gaat het iets jaarlijks worden!Het adres is Bovenweg 66 te Sint Pancras(vlakbij Alkmaar).We zijn van 11 tot 16.00 open

Fair Landgoed Nienoord te Leek 5 en 6 juni
Op zaterdag 5 en zondag 6 juni vindt de Dagblad van het Noorden Zomer Fair plaats op Landgoed Nienoord in Leek. Op het sfeervolle en bosrijke terrein van het landgoed bieden meer dan 100 exposanten de bezoekers uiteenlopende producten op het gebied van Binnen & Buitenleven, Eten & Drinken, Planten & Eenjarige en Mode & Accessoires aan. Daarnaast wordt de fair omlijst door entertainment, demonstraties, workshops en live-muziek.

Nieuw dit jaar is dat bezoekers met het entreebewijs niet alleen de pagodetenten en kramen op de buitenfair kunnen bewonderen, maar ook gebruik kunnen maken van het Familiepark en het Zwemkasteel. Plezier en vermaak voor jong en oud!

Website
http://www.dvhnzomerfair.nl/

Fair Boerengenot te Borculo
Streekproductengroothandel uit Borculo organiseert in het weekend van 4,5 en 6 juni voor de tweede keer de unieke fair ‘Boerengenot’. Onder het motto ‘Proef het genot van het platteland’ zal er tal van activiteiten worden ontplooid in dit weekend.
Op vrijdagavond 4 juni wordt er afgetrapt met een Hollandse Avond. Vanaf 20.00 uur staan onder andere John Enter, Edwin van Hoevelaak, Harten 10 en Henk Wijngaard op het podium in de tent. Deze avond zal tevens in het teken staan van de onthulling van het ‘Boerengenot’ bier. Dit bier is gebrouwen door de streekbrouwers ‘Huttenkloas’ en ‘Bronckhorster Brouwerij Rodenburg’.

Een mysterie gast zal het eerste biertje van deze unieke biersoort tappen. Dit bier zal het gehele weekend uit de bierpomp komen. Op zaterdag en zondag kan het publiek genieten van verschillende demonstraties, oude ambachten, een show met roofvogels, een fjordenpaarden show, ‘preuverie’ van streekproducten, kinderactiviteiten, een behendigheidswedstrijd en paard en wagen.

Verder zijn er in totaal 130 stands van bedrijven uit de regio. Uiteraard is er ook op deze dagen gedacht aan entertainment, zo komt het Brook Duo optreden, ook Herman Riethorst komt langs, evenals de Edelweiss Kapelle.De fair is op beide dagen geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Het fair terrein is te vinden aan de Broekhuisdijk 5 in Gelselaar (tegenover Erve Brooks). De entree bedraagt € 6,- voor volwassenen, € 3,- voor kinderen vanaf 6 jaar, een gezinskaart behoort ook tot de mogelijkheden deze kost € 15,-. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig, parkeren is gratis.
Website
http://www.boerengenot.nl/

Fancy Fair zaterdag 5 juni in Ouddorp

Zaterdag aanstaande is er van 9.00 uur tot 13.00 uur een gezellige zomer fancy fair op het schoolplein van OBS de Westhoek (gelegen aan het grote parkeerterrein aan de Dorpstienden). De opbrengst zal ten goede komen aan de vernieuwing van het huidige schoolplein.

Die dag is er voor jong en oud van alles te beleven, te zien en te koop. U kunt het volgende zoal verwachten:

Fotokraam; Rommelmarkt; Vers gebakken vis; Bloemenverkoop; Suikerspinverkoop; Rad van fortuin; spelletjes voor de kinderen en nog veel meer.

Brocante Markt te Oosterbeek
Print De brocante markt in Oosterbeek is een gezellige openluchtmarkt waar particulieren allerhande spullen aanbieden, zoals curiosa, meubels, antiek, tuinspullen, boeken, kleding etc.
De toegang is gratis

De Smaak van Italië op Kasteel de Haar
Print Is er één land waarover vaker gedroomd wordt dan Italië? Dat land van het oneindige heuvellandschap, van grote kunsten, van snelle auto's, van rijke oudheid en van mamma mia: de lekkerste keuken! Kom dromen op Kasteel de Haar (Utrecht) en beleef het mooiste, snelste, rijkste, beste en lekkerste van Italië op 4, 5 en 6 juni.


Het Smaak van Italië-evenement heeft zo'n beetje alle Italiaanse smaken in huis en het is dan ook het ultieme weekend om Italië (beter) te leren kennen.

In de prachtige tuinen van het grootste kasteel van Nederland verzamelen zich meer dan 200 exposanten en artiesten om u te overtuigen van de veelzijdigheid van dit beroemde land. De Smaak van Italië is geen beurs, maar een belevenis, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Het Italië Evenement zal nog meer dan in voorgaande jaren verrassen en verwennen met nieuwe regio's en nieuwe smaken.

De Weerselose Markt
is het beste van de antiekmarkt, warenmarkt, vrijmarkt, vlooienmarkt gecombineerd! Honderden kramen en stand plaatsen verwelkomen u met een keur aan wereldwijd afkomstige artikelen.

Elke zaterdag: 8.30 - 14.00 uur.
Extra marktdagen: 8.00 - 17.00 uur.
2e Kerstdag: 9.30 - 16.00 uur.

Extra markten
Eur. 2,50 per persoon.
Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) gratis.

Open dag Balsemien Drenthe
Aanstaande zaterdag 5 juni is er een open dag bij Balsemien in Drente en alles staat in het teken van wol. In huize Balsemien hebben ze prachtige Drentse heideschapen en lieve honden waarvan Fiep een perfecte schapenhoeder is. Er is die dag niet alleen veel te zien, maar ook veel te doen en meer informatie is te vinden op balsemien.web-log.nl/balsemien/2010/04/zaterdag-5-juni.html

Jubileum en Stadsschuttersfeest Nieuwe Stijl te Weert

Sinte Catharina 1480 bestaat in 2010 officieel 530 jaar. Het Stadsgilde gaat dit jubileum uitgebreid vieren. Dit gilde is in Weert een levend monument met een rechtstreekse koppeling naar de Middeleeuwen.

Het wordt een groots gildetreffen met nationale en internationale historische gezelschappen. Dit, tezamen met het 348steBondsschutters- feest van de Kantonnale Bond E.M.M.

Het totaal aantal uitvoerende deelnemers zal ca. 1.500 personen bedragen.

De locatie is de Markt en de Nieuwe Markt in Weert. Hier vinden de diverse jureringen, veldwedstrijden, muziekwedstrijden en vendeldemonstraties plaats.

Een bonte en kleurrijke stoet zal zich via een optocht aan Weert presenteren. De route wordt geleid langs de singels en door het stadcentrum. Aansluitend wordt op de trappen van het Jacob van Hornemuseum door de autoriteiten het officiële Defilé afgenomen.

Tot 22.00 uur wordt door de deelnemende verenigingen gemusiceerd, worden demonstraties gegeven en presentaties verzorgd. Daarnaast worden er nog wedstrijden ingericht met de handboog, de kruisboog en het luchtgeweer.

Voor de jeugd zijn een aantal speciale evenementen ingericht. Daarbij speelt de plaatselijke Bibliotheek een eigen rol. De Limburgse Sjöttesjoeel zal zich ook presenteren met een stand. Daarnaast wordt in de Ursulinentuin een grote vogelshow gebracht waarbij de vogels niet alleen bekeken kunnen worden maar ook unieke demonstraties plaats vinden. Speciaal uitgenodigde middeleeuwse vaklieden geven demonstraties op diverse gebieden zoals het vervaardigen van maliënkolders, pijlen en bogen, leerwerken, etc.
Website
http://www.catharina1480.nl/Home/1/home.html

5 opmerkingen:

 1. Leuke initiatief Madelon! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zit weer genoeg leuks tussen.
  Bedankt voor de tips.

  Groetjes van Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke leuk alles Madelon. Ik ga naar de Fancy Fair in Ouddorp.
  Fijn weekend,
  liefs Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg, al die uitjes !!
  afgelopen weekend ben ik naar Peet(naif nostalgie) geweest, was ook superrr

  Maar ik ga jouw tips in de gaten houden, leuk !
  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi!
  Oh, Great with all the events!
  Wished I lived closer by. ...or that I could 'beem' myself over=)

  Greetings from me!

  BeantwoordenVerwijderen