donderdag 27 mei 2010

Tips voor dit weekend

Het Brocante Sfeertje
Zaterdag 29 mei van 10 tot 5 uur is er een gezellige erf-fair Panoven 93 IJsselstein waar je heerlijk kan snuffelen tussen betaalbare brocante,life-style maar ook leuke nieuwe spullen voor huis en tuin,Mylene make-up,sieraden,mooie handgemaakte spulletjes voor in je huis en héérlijke taarten met streekgebonden producten!Landligt heeft morgen zaterdag 29 mei en zondag 30 mei in haar winkel een voorjaarsfair van 11.00 tot 16.00 uur met veel nieuwe en oude brocante geïnspireerd op de oudfranse landelijke Scandinavische sfeer. adres Kapellerweg 5, 6132 AT Sittard.
Website
www.landligt.nl

Vrijdag 28 mei

Dordt in stoom.
Evenementenschip de Tourmalijn zal op 28 mei 2010 vanaf zijn standplaats aan de Eva Cohen Hartogkade in Rotterdam afvaren naar Dordrecht waar het jaarlijkse stoomevenement ´Dordt in Stoom´ gevierd wordt. Dordt in Stoom is het omvangrijkste stoomevenement van Europa en er worden dit jaar maar liefst 250.000 bezoekers verwacht! Tourmalijn River Events biedt zijn gasten een vaartocht aan vanaf Rotterdam naar Dordrecht, tijdens deze tocht wordt er een buffet geserveerd. Dordt in Stoom wordt tussen 20.00 en 21.30 geopend met een imposante vlootschouw van authentieke, bijzondere en moderne vaartuigen. De Tourmalijn zal voor zijn bezoekers in de omgeving van deze indrukwekkende vlootschouw varen, welke wordt gehouden vanaf het Groothoofd en de Merwekade. We sluiten de avond swingend af met de golden oldies hits aan boord! Al varend naar Rotterdam kunt u genieten van de ambiance bij ons aan boord!

Bezoek de website: www.tourmalijnriverevents.com

Watersportfair
Kom vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 mei 2010 naar de vierde editie plaats van Dagblad van het Noorden Watersportfair in de haven van Midwolda/Oostwold (Blauwestad), een watersportgebied van ruim 800 hectare in ontwikkeling.

Op deze sfeervolle locatie biedt de Watersportfair een uitgebreid aanbod van diverse watersportgerelateerde producten variërend van juxe jachten tot sloepen, van motorboten tot zeilboten, van visboten tot maritieme kleding.

Vanuit pagodetenten worden diverse presentaties verzorgd door uiteenlopende exposanten. Activiteiten op en rond het water zorgen voor een gezellige interactieve omlijsting.

Dat de vaarrecreatie in de provincie Groningen in de lift zit blijkt wel uit het feit dat gedurende het seizoen de havens behoorlijk vol liggen. De provincie en gemeenten hebben flink geïnvesteerd om vaarcircuits met elkaar te verbinden en nieuwe vaarwegen aan te leggen.

Kom en maak kennis met de watersport tijdens Dagblad van het Noorden Watersportfair 2010.

Dagblad van het Noorden Watersportfair 2010
Vrijdag 28 mei, 13 - 18hr.
Zaterdag 29 mei, 10 - 18hr.
Zondag 30 mei, 10 - 18hr.

Locatie
Haven Blauwestad
Strandweg 3, Midwolda
(Afrit 46, snelweg A7; volg de blauwe bordjes).

Entree
€ 5,00 per persoon
Kinderen tot 12jr. gratis


Tong Tong festival Den Haag
Zie voor meer informatie het blog dat ik hierover heb gemaakt...
of ga naar de website voor het volledige programma dit weekend.
http://www.tongtongfestival.nl/?page_id=1482

28-30 mei Strand Eersel de XXL Living fair
De gezelligste Lifestyle Fair om met de mooiste voorjaarsproducten kennis te maken en deze te kunnen kopen. Daarnaast biedt de fair een leuk dagje uit voor vrienden, vriendinnen en het hele gezin met verschillende activiteiten voor groot en klein. Het E3 Strand is een unieke plek die extra zomerkriebels sfeer toevoegt aan de fair. Naast de fair is het strand natuurlijk ook toegankelijk.
Activiteiten: creatieve workshops, kinderentertainment, optredens, modeshows, demonstraties, huifkartochten, strandbezoek, muziek & dans.
Producten: Outdoor cooking / Tuinen & tuinaccessoires / Mode & accessoires & sieraden / Serviezen en Potterieën / Outdoor sport & vrije tijd / Kunst / Outdoor meubels / Culinaire proeverij / Wijnproeverij / Brocante / Outdoor accessoires / Verzorgingsproducten / Outdoor Wellness (Hottubs, sauna etc) / Kinderproducten

Bezoek de website: www.xxliving-fair.nl


Minifair Zevenbergen
De Mini-Fair met Maxi-gezelligheid vindt plaats in de prachtige zaal van Hotel-Restaurant van der Hooft in Zevenbergen. Op vrijdagavond 28 mei van 19:30 tot 22:00 uur en zaterdag 29 mei van 11:00 tot 17:00 uur bent u van harte welkom! U vindt er standhouders met een grote diversiteit zoals Chilily schoonheidssalon, 't Trouwjaponneke, Lekkers uit Hongarije, 't Meubeliertje, DKTS reisspecialist, Trendy Green Design, Godtschalk Steigerhouten Tuinmeubelen, SemKralen, UPStyle, de Theeheks, Bedankjewel, Ellen's Oriflame, Paardenmelkerij de Edelweiss, de Zeeperie, Maison Fleur, schilderkunst, El Alto, Mieters Trendy, diverse workshops, proeverijen en nog veel meer.

Markelo 29 mei
Even buiten Markelo - in het beschermde dorpsgezicht Stokkum - vindt op zaterdag 29 mei de gezellige Tuinpad Lente Fair plaats. Kom proeven van streekproducten als boerenkaas en nagelholt boerderij-ijs en doe nieuwe ideeën op voor wonen, kleding en buitenleven. Ontdek dat ene leuke adresje om landelijk te kamperen of te logeren, geniet van de bloem- en tuindecoraties, zie een valkenier in actie en kom van alles te weten over graanproducten. Voor de allerkleinsten is er een knuffelweide met boerderijdieren. Er zijn ook tal van streek- en cadeauartikelen te koop. Vereniging het Tuinpad maakt zich sterk voor de promotie en kwaliteit van het plattelandstoerisme in Overijssel en wil u tijdens de fair graag laten kennismaken met de activiteiten in de provincie.
Locatie: Engels Theehuis De Hoestinkhof, Stationsweg 22a, 7475 NN, Markelo. Openingstijden: van 11:00 tot 17:00 uur. Kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer info: Diane Bokkinga, telefoon 0547-361812 of info@hoestinkhof.nl

Bezoek de website: www.tuinpad.nl

BOS & BURCHTFAIR OOSTVOORNE

zaterdag 29 mei 2010

op de Hofwei en een gedeelte van Landgoed Mildenburg aan de Hoflaan in Oostvoorne.

Deze unieke locatie ligt in het centrum van het dorp.
De fair is gratis toegankelijk. Geopend van 10.00-17.00 uur.


De Bos & Burchtfair Oostvoorne onderscheidt zich door diversiteit in aanbod en de gezellige sfeer.
Een gedeelte van het aanbod wordt jaarlijks aangepast of uitgebreid.
U vindt er van alles op gebied van tuinieren, zoals: een keur aan (bijzondere) vaste planten, Irissen, Orchideeën, Fuchsia’s, rotsplanten, kuipplanten, vleesetende planten, bijzondere heesters en bomen.

Daarnaast worden ook gereedschappen, tuindecoraties, zaden,tuinmeubelen, streekproducten als jams, kaas en honing, vogelhuisjes, demonstraties, proeverijen, tuinkunst aangeboden.


Op de gezellige terrassen kunt u genieten van een hapje en een drankje.
Ook kinderen zullen er zich prima vermaken.
Bij “de plantencrèche” past men op uw aankopen, zodat u in alle rust kunst kunt bewonderen, aan een rondleiding op de historische burcht kunt deelnemen of naar muziek luisteren.
Website
http://www.bosenburchtfair.nl/index.html

Tuin en Culinair fair Orvelte
Zie blog dat hier over is aangemaakt.
Website
http://www.b-event.nl/orveltetuin.html

Meppel 29-30 mei
Vrouwen van de Soroptimistclub Meppel e.o. verzorgen op zaterdag 29 en zondag 30 mei 2010 (het weekend na Pinksteren) een unieke fair in de Wijk. In de bijzondere Kloostertuin van landgoed Dickninge wordt dat weekeinde de tweede Reestdal Fair gehouden.

Dit jaar is er voor gekozen om een deel van de opbrengst te schenken aan het nieuw te realiseren Hospice in Meppel.

Er zijn tijdens de Reestdal Fair niet alleen diverse standhouders met prachtige brocante, heerlijke delicatessen, verloting, bijouterie en tuinideeën, maar tijdens deze fair wordt daarnaast ook het nodige georganiseerd. Zoals live muziek en activiteiten voor jong en oud.

Bezoek de website: www.reestdalfair.nl


Life & Spirit Fair Grootebroek 29-30 mei

Life&Spirit is nieuw in Nederland en wil een bijdrage leveren aan een open en bewuste samenleving met evenementen waar body, mind & spirit centraal staan. Ook creativiteit, kunst, natuur, voeding, milieu en dierenwelzijn krijgen veel aandacht tijdens deze feestelijke life-style-van-nu dagen voor het hele gezin.

De entree is gratis. Er wordt ontspannen omgegaan met begrippen als spiritualiteit en bewustwording. En er wordt aandacht besteed aan gezondheid vanuit het perspectief dat we liever voorkomen dan genezen.
Bij feestelijk horen natuurlijk activiteiten voor onze kinderen, ballonnen, kleuren, gezellige kijk- en doeactiviteiten.
Voor volwassenen zijn er leuke mini-workshops, afgewisseld met gezellige snuffelkramen en een breed en deskundig aanbod op velerlei gebied. Veel plezier!

Life&Spirit biedt in deze sfeer gratis promotie-gelegenheid voor mensen en organisaties die door hun activiteiten beloven een toekomst te verwerkelijken vanuit het hart. Er is voor hen volop ruimte op de evenementen. Life&Spirit organiseert voor de eerste keer in mei 2010 en het initiatief wordt omgezet in een stichting. Om daarna evenementen door heel Nederland te gaan organiseren. Iedereen van Life&Spirit - allemaal als vrijwilliger - voelt dat het de hoogste tijd is voor dit soort evenementen die voortkomen uit een gevoel van samenwerken, samenzijn, als in een gezonde en gelukkige samenleving.

Iedereen kan Life&Spirit evenementen helpen realiseren door de unieke ‘geef en ontvang’ formule, die is geïntroduceerd door SOIS, een netwerkbeweging met hart voor onze toekomst. Door de SOIS-activiteiten kwam het team van Life&Spirit bij elkaar.
Een SOIS-netwerkkaart geeft voordelen tijdens onze evenementen en de opbrengst ervan gaat de aankomende jaren de financiële draagkracht zijn voor alle Life&Spirit activiteiten. Iedereen is welkom. Een gratis entree zegt genoeg. Een samenleving, die iets doet voor haar toekomst! Veel mensen willen zelf meewerken aan een gezonde en gelukkige toekomst. Voor en vanuit die innerlijke behoefte is Life&Spirit gestart.

Wil je meedoen, als mens of organisatie?
Bouw mee aan onze toekomst via dagen waarop de deur openstaat voor iedereen om samen te vieren dat we stappen zetten op een nieuwe weg. Wij doen het anders. We hopen dat eind mei vooral jongeren zich bij ons thuis voelen. Natuurlijk is er volop aandacht voor onze jongste generaties en iedereen die zich voor hen inzet. Kom en geniet met elkaar! Scherp je geest, verruim je bewustzijn, leer en geniet, voel en ervaar vanuit je hart. Alle kinderen zijn welkom. Onze toekomst ligt open, ze is een schepping!

Nader info: www.life-and-spirit.org of www.life-and-spirit.nl
Opgave deelname: info@life-and-spirit.org
Sponsoring: Netwerkbeweging SOIS. Info en verkoop netwerkkaarten www.lichtstraaltje.nl

8 opmerkingen:

 1. Hey!! Wat een leuke site heb je er weer bij! Tijd over? ;o)

  Maarre... moet je toch even op een klein gemis wijzen hoor... jij als rasechte...

  30 mei Dunya Rotterdam bij park Euromast?

  Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om zo een site op te zetten,vorig jaar zijn wij naar Markelo geweest, voor ons heel ver rijden vanuit België maar het is een prachtige omgeving,
  fijn weekend van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ondanks alle leuke tips en ideeen voor aankomend weekend...is er voor ons een weekend opruimen en klussen weggelegd....
  maar dat vinden we niet erg hoor! we wonen op een klein plekje van het paradijs!
  veel plezier bij de Golden Earring...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee, dit is een heel leuk idee, Madelon!

  Een heel gezellig weekend! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed idee zo'n overzicht met fairs!
  Ja hier ga ik je zekers volgen........
  Dan mis ik niets meer en scheelt een hoop gegoogle...hi hi....
  Neem je Zeeland ook in je overzichten op?
  Want thuiswedstrijden , daar geniet ik het meest van....
  Een heel fijn weekend
  Wachtend op de zon...[ hier nog niets snik snik]
  Doe ik je de hartelijke groetjes uit het Zeeuwse
  marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Madelon, Wat leuk al die tips. Veel werk om het allemaal te plaatsen. Mijn complimenten. Ik zal dit blog ook gaan volgen. Hartelijke groet van Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig, al die tips. Ben dol op fairs en kom voortaan regelmatig hier kijken. Dank je wel Madelon!
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De volgende tuinfair willlen wij aanmelden:

  Vorig jaar in de schilderswijk te Goor, nu gaan we de boer op in Markelo!

  TUINFAIR

  (perkplanten, moederdagcadeautjes, brocante, kleding, tassen, kettingen,schilderijen, Engels antiek, tuinornamenten, buitenkachels, kinderinterieur en koffie/theeterras!)

  op zaterdag 12 mei 2012
  van 10.00 - 16.00 uur

  Locatie: Beukenlaantje 7 Markelo

  TOEGANG GRATIS

  BeantwoordenVerwijderen